Ehdota vuoden 2019 uusmaalaista kaupunginosaa

uusmaalainen kaupunginosa 2019, logo kuvalla.Kerro meille ehdotuksesi maakunnassamme sijaitsevasta esimerkillisestä kaupunginosasta. Paras ehdokas palkitaan Vuoden uusmaalaisena kaupunginosana 2019!

Palkinnolla haluamme kannustaa Uudenmaan kuntia ja asukkaita luomaan yhdessä viihtyisiä ja toimivia asuinalueita.

Tutustu tällä sivulla tarkempiin valintaperusteisiin ja täytä ehdotuslomake 10.10.2018 mennessä.

Valintaperusteet

1. Tämän vuoden teemana on tasa-arvo & yhdenvertaisuus. Toivomme teeman näkyvän ehdotuksissa.
  2. Valinnan ratkaisee se, miten hyvin asuinseudulla on onnistuttu tavoitteellisessa kehittämisessä, asukkaiden yhteistoiminnassa, elinympäristön vaalimisessa ja paikallisen yrittäjyyden kannustamisessa. Valinnassa painavat niin perinteiden kunnioittaminen kuin uudet innovaatiot.
  3. Valittavana on vuorovuosin kylä tai kaupunginosa. Kyläksi katsotaan perinteinen maaseutukyläyhteisö tai kaupungin maaseututaajama. Kaupunginosa on tiiviimmin rakennettu alue kaupungin keskustan tuntumassa.
  4. Tunnustus myönnetään aina seuraavalle kalenterivuodelle, jolloin asuinseutu pääsee hyödyntämään nimitystä omissa tapahtumissaan ja markkinoinnissaan koko vuoden ajan.
  5. Ehdokkaita voivat asettaa uusmaalaiset asukkaat sekä alueella toimivat järjestöt ja organisaatiot.
  6. Ehdotusaikaa on 10.10.2018 asti. Lomake ja ohjeet löytyvät osoitteesta: www.uudenmaanliitto.fi/vuodenkaupunginosa
  7. Asiantuntijaraati kokoontuu lokakuussa valitsemaan ehdokkaista kolmen kärjen. Uudenmaan maakuntahallitus valitsee näistä voittajan.
  8. Voittaja julkistetaan ja palkitaan marraskuussa. Palkintona on kunniakirja ja 2000 euroa tuleviin kehittämishankkeisiin.