Vuoden 2018 uusmaalainen kylä valitaan marraskuussa

Vuoden kylä -tittelistä kilpailee 13 uusmaalaista kylää. Haku on päättynyt, kiitos kaikille ehdotuksia jättäneille! Maakuntahallitus tekee valinnan 20.11.2017.

TalojaVoittajaa valittaessa puntaroidaan miten onnistuneesti asuinaluetta on kehitetty, kuinka asukkaiden yhteistyö pelaa ja kuinka alueella kannustetaan yrittäjyyteen.

Valinnassa painavat niin perinteiden kunnioittaminen kuin uudet innovaatiot. Toivoimme myös tämän vuoden teeman kulttuuri ja muutos näkyvän perusteluissa.

Voitosta ilmoitetaan palkinnon vastaanottajalle. Valintaa juhlistetaan myöhemmin kylän järjestämässä tilaisuudessa.

Valinnalla on jo lähes 30 vuoden perinteet

Maakuntahallitus myöntää vuorovuosin Vuoden uusmaalaisen kylän tai kaupunginosan arvonimen hyvän asuinympäristön vaalijoille.

Valinta tehdään kansalaisten ja järjestöjen ehdotusten pohjalta. Eri alojen asiantuntijoista koostuva raati seuloo ehdotuksista kolmen kärjen, joista maakuntahallitus valitsee voittajan.

Uudenmaan liiton antama kylätunnustus on myönnetty vuodesta 1988 alkaen. Kaupunginosa valittiin ensimmäisen kerran vuonna 2013.

Viime vuonna palkittiin yhteisöllinen Kallio

Helsingin kantakaupungissa sijaitseva Kallio valittiin Vuoden uusmaalaiseksi kaupunginosaksi 2017.

Valinnan ratkaisi kalliolaisten avoimesti verkottunut yhteistoiminta. Yhteisöllisyys on jokapäiväistä ja näkyy niin vilkkaana pop-up-kulttuurina kuin pitkäjänteisissä kehittämistoimissa.

Tunnustus annettiin kaupunginosan kolmelle aktiiviselle yhteisölle: Kallion kulttuuriverkostolle, Kallio-seuralle ja Kallio-liikkeelle. Onnea!