Ehdota vuoden 2018 uusmaalaista kylää

Kerro meille ehdotuksesi maakunnassamme sijaitsevasta esimerkillisestä kylästä. Paras ehdokas palkitaan Vuoden 2018 uusmaalaisena kylänä.

Taloja

Tunnustus myönnetään toiminnasta tai innovaatiosta, joka on lisännyt merkittävästi asuinalueen viihtyisyyttä ja toimivuutta.

Ehdotuksia voivat jättää uusmaalaiset asukkaat sekä alueella toimivat järjestöt ja organisaatiot 10.10.2017 asti. Ehdotuslomakkeen ja tarkemmat valintaperusteet löydät tämän sivun oikeasta palstasta.

Valinnassa arvioidaan:

• asuinseudun tavoitteellista kehittämistä

• asukkaiden yhteistoimintaa

• elinympäristön vaalimista ja

• paikallisen yrittäjyyden kannustamista.

Toivomme myös tämän vuoden teeman kulttuuri ja muutos näkyvän perusteluissa.

Uudenmaan maakuntahallitus valitsee palkittavan marraskuussa 2017. Palkintona on kunniakirja ja 2 000 euroa tuleviin kehittämishankkeisiin.

Valinnalla on jo lähes 30 vuoden perinteet

Maakuntahallitus myöntää vuorovuosin Vuoden uusmaalaisen kylän tai kaupunginosan arvonimen hyvän asuinympäristön vaalijoille.

Valinta tehdään kansalaisten ja järjestöjen ehdotusten pohjalta. Eri alojen asiantuntijoista koostuva raati seuloo ehdotuksista kolmen kärjen, joista maakuntahallitus valitsee voittajan.

Uudenmaan liiton antama kylätunnustus on myönnetty vuodesta 1988 alkaen. Kaupunginosa valittiin ensimmäisen kerran vuonna 2013.

Viime vuonna palkittiin yhteisöllinen Kallio

Helsingin kantakaupungissa sijaitseva Kallio valittiin Vuoden uusmaalaiseksi kaupunginosaksi 2017.

Valinnan ratkaisi kalliolaisten avoimesti verkottunut yhteistoiminta. Yhteisöllisyys on jokapäiväistä ja näkyy niin vilkkaana pop-up-kulttuurina kuin pitkäjänteisissä kehittämistoimissa.

Tunnustus annettiin kaupunginosan kolmelle aktiiviselle yhteisölle: Kallion kulttuuriverkostolle, Kallio-seuralle ja Kallio-liikkeelle. Onnea!