Vuoden 2018 uusmaalaiset yritykset ovat Planmeca, IHA-Lines ja Sulapac

Palkitsemme vuosittain kolme uusmaalaista huippuyritystä. Palkinto on tunnustus esimerkillisestä yritystoiminnasta, mutta tarkoituksena on myös lisätä yrittäjyyden arvostusta sekä kannustaa start up -yrittäjyyteen.

  Vuoden 2018 uusmaalaiset yritykset esittäytyvät videolla.


Tuotannollinen sarja: Planmeca luottaa suomalaiseen tuotekehitykseen

Planmeca on yksi maailman johtavista hammashoitolaitteiden valmistajista. Terveysteknologian kasvuyritys kehittää ja valmistaa kansainvälisesti korkealaatuisia tuotteita, ja on merkittävä työllistäjä.

Kaikki tuotteet valmistetaan kotimaassa ja yritys on Itä-Helsingin suurin yksittäinen työllistäjä. Yrityksen kansainvälisen menestyksen avain onkin vahva usko suomalaiseen osaamiseen ja tuotekehitykseen.

Kaupan ja palvelujen sarja: IHA-Lines panostaa laatuun, kestävyyteen ja turvallisuuteen

Vuoden palveluyritys IHA-Lines tuo ainutlaatuisen suomalaisen saariston sekä lounas- ja illallisristeilyt kaikkien koettaviksi keskeltä pääkaupunkia. Perheyritys panostaa laadukkaiden palvelujen lisäksi vahvasti turvallisuuteen ja ympäristöasioihin.

Yrityksellä on pitkä historia pääkaupunkiseudun kansainvälistymisen tukemisessa uniikilla palvelukonseptillaan.

Startup-sarja: Sulapacin muovia korvaava materiaali vastaa jäteongelmaan

Vuoden startup-yritys Sulapac vastaa globaaliin muovijäteongelmaan mikromuovittomilla tuotteillaan. Kansainvälisille markkinoille tähtäävällä yrityksellä on innovatiivinen ote sekä vahva osaaminen ja rahoitus.

Vuonna 2016 perustetun yrityksen kantava ajatus on muoviroskan vähentäminen. Yrityksellä on kaksi vahvaa innovaatiota: muovia korvaava täysin biohajoava materiaali sekä tuotantomenetelmä, jolla materiaalia pystytään massatuottamaan nykyisissä muovitehtaissa ilman uutta teknologiaa.


Seuraava haku aukeaa kesällä 2019

Pyydämme vuosittain ehdotuksia mallikelpoisista uusmaalaisista yrityksistä. Haku käynnistyy aina kesällä ja valinnat julkistetaan marraskuussa. Ehdotuksia voi tehdä yrityksen palveluihin tai tuotteisiin tyytyväinen asiakas tai organisaatio. Myös yrittäjä itse voi tarjoutua ehdolle. 

Päätökset palkittavista tekee asiantuntijaraati, jossa ovat Uudenmaan liiton lisäksi edustettuina Uudenmaan ELY-keskus, alueen yrittäjäjärjestöt ja Helsingin seudun kauppakamari. 

Uusmaalaiset yritykset on valittu vuodesta 1993 lähtien. Palkintosarjoja on perinteisesti ollut kaksi: toinen tuotantoalan ja toinen kaupan tai palvelualan yritykselle. Vuodesta 2016 lähtien on palkittu myös startup-yritys.