Sote- ja maakuntauudistuksen valmisteluaineistot

AineistotTervetuloa seuraamaan Uudenmaan sote- ja maakuntauudistuksen esivaiheen valmistelua. Valmistelu tehdään työryhmissä, joiden asialistat julkaistaan ennen kokousta kunkin valmisteluteeman omalla sivulla. Muistiot ja kokousten ydinviestit pyritään julkaisemaan muutaman päivän kuluessa kokouksesta.

Alta löydät uusimmat päivitykset.


Uusimmat kokousaineistot

22.5.2017Poliittisen ohjausryhmän kokous 22.5.2017

Muistiot
> Poliittisen ohjausryhmän kokousasiakirjat

Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä kävi keskustelun väliaikaishallinnon organisoitumisesta ja sen poliittisesta ohjauksesta. Poliittisen ohjauksen rakentamista Uudenmaan maakuntahallituksen ns. laajennetun kokoonpanon pohjalle pidettiin luontevana. Muu keskustelu asiassa koski erityisesti tiedonkulkua kuntien virkamiesjohdon ja luottamushenkilöiden välillä ja kuntien roolia uudistuksessa sen edetessä. 

Keskustelua käytiin myös muun muassa sote-liikelaitoksen valmistelusta aluerakenteen pohjalta ja valinnanvapauden siirtymäajoista.

Lue lisää | 0 Kommenttia

19.5.2017 12.01Vammaisten palvelut -ryhmän kokous 5.5.2017

Muistiot
> Muistio

Sote-valmistelun vammaisten palvelujen tehtäväksiannon mukainen väliraportti on valmistunut. Vammaisten palvelujen valmisteluryhmän jäsenten tehtävänä on viestintä väliraportin sisällöstä ja valmistelutyöstä kunta/alue-edustuksensa mukaisesti. Muistio pitäisi olla muodossa, jonka myös näkövammaiset voivat lukea onnistuneesti.

Lue lisää | 0 Kommenttia

15.5.2017 14.13Ikääntyneet -ryhmän kokous 12.5.2017

Muistiot
> Muistio

Ikääntyneiden valmistelutyöryhmän valmistelu etenee suunnitelmien mukaisesti. Palvelukuvausten tekemisen vastuista ja aikatauluista sovittiin.

Lue lisää | 0 Kommenttia

15.5.2017Maakuntauudistuksen tiimin kokous 15.5.2017

Muistiot
> Maakuntauudistus-tiimin kokousasiakirjat

Maakuntauudistuksen tiimi keskusteli valmisteluryhmien jatkotoimeksiannoista ja valmisteluryhmien tuottaman esivalmistelumateriaalin hyödyntämisestä maakuntavalmistelussa. Ylimaakunnallisesti jatkossa hoidettavien tehtävien osalta todettiin, että siirtymävaiheessa on keskeistä varmistaa niiden häiriötön toteuttaminen.

Maakuntauudistus-tiimi kuuli myös pääkaupunkiseudun kaupunkien lyhyet tilannekatsaukset ympäristöterveydenhuollon järjestämisasiaan ja kasvupalvelukuntayhtymävalmisteluun. Pelastus- ja varautumis -valmisteluryhmälle annettiin tehtäväksi valmistella varautumisen uusia työnjakoja ja vastuita koskeva seminaari lokakuussa 2017.

Lue lisää | 0 Kommenttia

12.5.2017 15.08Ikääntyneet -ryhmän kokous 28.4.2017

Muistiot > Muistiot


Ikääntyneiden palveluiden valmisteluryhmän väliraportti on valmistunut.

Lue lisää | 0 Kommenttia