Helsinki EU Office on maakuntamme edustaja Brysselissä

Helsinki EU-toimistoOsana Uudenmaan liittoa toimii Brysselissä sijaitseva  Helsinki EU Office, joka seuraa Euroopan unionin asioita, auttaa EU-hankevalmistelijoita ja tekee kansainvälistä edunvalvontaa. 


Helsinki EU Office on Uudenmaan, Hämeen, Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen liittojen, Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien, Helsingin yliopiston, Aalto-yliopiston, Hankenin, Metropolia- ja Laurea-ammattikorkeakoulujen sekä Suomen luonnonvarakeskuksen yhteinen toimisto. Sen päällikkönä toimii Krista Taipale.

Krista Taipale 1, kuva Milla Aalto

Krista Taipale, Head of Office.

Toimisto huolehtii omistajiensa edunvalvonnasta ja näkyvyydestä EU:n eri foorumeilla. Lisäksi se tiedottaa omistajatahoja EU-lainsäädännön valmistelusta, EU-rahoitusohjelmista, yhteistyö- ja verkostoitumismahdollisuuksista sekä erilaisista tapahtumista.

Toimisto seuraa aktiivisesti etenkin eurooppalaista kaupunki- ja koheesiopolitiikkaa, tutkimus- ja innovaatiopolitiikkaa, meripolitiikkaa, liikenne- ja terveyspolitiikkaa sekä ympäristö- ja energiapolitiikkaa.

Helsinki EU Office on myös liiton henkilöstön ja yhteistyökumppanien tukikohta, kun tarvitaan pitempää perehtymistä EU-asioihin. Kunnilla ja muilla yhteistyökumppaneilla on mahdollisuus saada käyttöönsä työpiste toimistosta yhdeksi tai useammaksi viikoksi kerrallaan. Käytössä on myös kokoushuone.

Tietoa varauksesta ja ehdoista saa Uudenmaan liitosta.


Haluatko pääsyn EU Officen aineistoihin tai tilata uutiskirjeen sähköpostiisi?

Kun rekisteröidyt toimiston verkkosivujen jäsenalueella palvelun käyttäjäksi, pääset lukemaan toimiston tiedotteita, raportteja ja EU-rahoitusopasta. Voit myös tilata uutiskirjeen sähköpostiisi.

Jäsenalueelta saat myös yksityiskohtaisempaa tietoa toimiston yhteistyökumppaneilleen tarjoamista palveluista.

Rekisteröidy täällä:

> Jäsenalue Helsinki EU Officen verkkosivuilla